Coachning  –  070-774 52 14   –  ola.wikander@gmail.com

Coaching

Den coaching/handledning jag bedriver är inriktad på ledar- och chefsskap.

Coaching, handledning eller någon att samtala med. Kärt barn har många namn. Oavsett vad man kallar det här sättet att arbeta ger det en möjlighet att t.ex. få perspektiv på del val man har att göra och hitta lösningar på de problem man står inför.

Som certifierad kommunikolog har jag idag redskap som kommer väl till pass i coaching. På Kommunikologföreningens hemsida kan du läsa mer om kommunikologi.

Att i coachande samtal mötas fysiskt är naturligt. Det går, enligt min och kollegors erfarenhet, dock alldeles utmärkt att genomföra coaching per telefon. Det har till och med några fördelar mot att träffas.

Man kan säga mycket tjusigt om coaching. Viktigare är att få prova – både mig och formen. Blir du intresserad efter att ha läst texterna erbjuder jag en möjlighet att prova utan kostnad.

Du hittar en text om coaching här.

För några år sedan gjorde en kollega en intervju med en av dem jag coachar. Noteringarna från intervjun hittar du här.

Vid ett frukostmöte om coaching som jag och en kollega ledde talade vi utifrån 12 punkter. När jag efter några år tittar på punkterna tycker jag de är olika väsentliga men de håller fortfarande. Tolv punkter med kommentarer.

En del personer vill avgöra kvaliteten i en tjänst som coaching genom att själva prova. Andra läser sig till om det kan vara något medan ytterligare andra kan behöva en kvalitetstämpel. Jag är metacertifierad kommunikolog, vilket innebär att jag har en utbildning i kommunikation och förändring.

Hör gärna av dig så vi kan hitta ett sätt att prova formen och varann – det skall stämma för oss båda!